2010-11-09 13:58:31• hírek • Szatmár.ro

Nyílvános vitát tartott a LADO

Az Emberi Jogok Védelmének Ligája (LADO) nyilvános vitára hívta meg a közönséget, melynek témája a fiatalok foglalkoztatása és a társalomba való integrálódalása volt. Bemutatót tartott Olimpia Neagu, a LADO elnöke, a vitát pedig városunk polgármestere Ilyés Gyula kezdeményezte.

Az esemény kedden, 12 órától vette kezdetét a "Vasile Goldis" Egyetem Szatmárnémeti kirendeltségének egyik termében. A programot a LADO és az Országos Állampolgári Tanácsadó Iroda Szövetsége szervezte "A civil szervezetek társadalomba való beilleszkedésének erősítése" elnevezésű projekt részeként. Olimpia Neagu, az Emberi Jogok Védelmének Ligájának elnöke köszöntötte a résztvevőket, valamint a rendezvény meghívottját, Ilyés Gyula polgármestert.

A köszöntőbeszéd után Neagu egy powerpointos bemutató keretén belül felvázolta a vita főbb kérdéseit, és a megoldásra váró problémákat.



A vita kiindulópontja a romániai fiatalok foglalkoztatása, a munkaerőpiacon való elhelyezkedése volt, mivel ez rendkívül fontos kérdés napjainkban. A bemutató valamint a beszélgetés célja elsősorban az volt, hogy felvázoljál azokat a problémákat amelyekbe a fiatalok ütköznek munkakeresés során, valamint, hogy megoldást találjanak a fiatal generáció társadalomba való beilleszkedésére, illetve elhelyezkedésükre a munkaerőpiacon.

A beszélgetés olyan kérdésekre próbált választ adni mint például, milyen problémákkal kell szembenézzenek a romániai fiatalok álláskeresés során; és mit kell tennie a hely hatóságnak ahhoz, hogy növelje a dolgozó fiatalok számát, illetve csökkentse a munkanélküliek számát.

A kérdésre Ilyés Gyula polgármester segítségével  próbáltak választ találni, és ő volt az, aki a vitát kezdeményezte. "A fiatal generáció  munkaerőpiacon való elhelyezése nagy probléma manapság. Mindenek előtt  a fiatalok képzésében kéne nagy intézkedéseket végrehajtani, azaz valamilyen szinten megerősíteni az oktatást. Ezenkívül a fiataloknak is képezniük kell magukat a kiválasztott szakma irányába." - véli Ilyés.

Ahhoz, hogy a fiatalok könnyebben elhelyezkedhessenek a munkáltatók több állásbörzét kelllene szervezzenek, fel kellene keltsék a fiatalok érdeklődését a munkalehetőség iránt, valamint támogatni kellene a vállalkozókat és lehetőséget nyújtani ahhoz, hogy a fiatalok bebizonyíthassák a szakmai képességüket - vonta le a következtetést Neagu.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: